haptonomie de ruwe

Botoxbehandeling goed voor de gezondheid?

Geplaatst op

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken en zijn er veel mensen die kiezen voor een botoxbehandeling. Niet veel mensen zullen zichzelf afvragen of dit nou gezond is en wat de voordelen en nadelen zijn. Het is van belang dat je weet wat botox doet met je lichaam en hierin kun je jouw kennis vergroten. Botox behandelingen kun je laten doen in een botox centrum waar er veel gespecialiseerde artsen zijn. Botox is een injecteerbare vloeistof die de spieren in je gezicht laat ontspannen, hierdoor krijg je ook minder last van rimpels. Botox wordt gezien als het beste middel tegen fijne lijntjes en rimpels in het gezicht. Daarnaast zijn de behandelingen snel en zo goed als pijnloos en in sommige gevallen duurt een behandeling slechts 5 minuten. Revalideren na een botox behandeling duurt niet lang en vaak ben je binnen een dag helemaal hersteld van de behandeling. Naast cosmetisch gebruik, kun je botox ook gebruiken voor hyperhidrosis en voor een lui oog.

Nadelen van botox

Mocht je naar een botox centrum gaan, dan is het van een groot belang dat je ook meer te weten komt over de nadelen van botox. Ten eerste zijn de resultaten van een botox behandeling niet blijvend en zul je om de drie maanden terug moeten komen voor een behandeling. Er is ook een kans op kneuzingen na een behandeling en deze kunnen tot een week duren. Als de botox onjuist wordt geïnjecteerd, kun je asymmetrische resultaten zien. Hierbij kun je een hangend ooglid krijgen of een van je mondhoeken die scheef gaat staan. In een botox centrum kan dit bijna niet gebeuren en dit gebeurt vooral bij artsen die geen ervaring hebben of in sommige gevallen zelfs geen vergunning.

Zeldzame risico’s

Een botox centrum is verplicht om jou de ernstige risico’s te vermelden voordat de behandeling begint. Vaak zijn dit zeldzame risico’s, maar is het toch van belang dat het botox centrum dit vermeldt. Een van de zeldzame risico’s is dat je ademhalings-, spraak- en slikproblemen kunt krijgen. In sommige gevallen kan botox zich onbedoeld verplaatsen naar andere gebieden in je lichaam, hierbij is het belangrijk dat je contact opneemt met het botox centrum

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden