Geplaatst op
Zo heb je niets, zo kun je plotseling niets meer. Het kan iedereen gebeuren dat je als gevolg van een ongeval zomaar in de kreukels ligt. Dat is in alle opzichten uitermate vervelend natuurlijk, het wordt gevoelsmatig nog erger als jij zelf part noch deel hebt aan de aanrijding en iemand anders daar de oorzaak van is.
Maak je kosten als gevolg van het ongeluk, dan is sprake van letselschade
Is dat het geval en maak je als gevolg van het ongeval kosten, dan heb je recht op letselschade. Dat is echter geen vergoeding die jij zomaar even overgemaakt krijgt, dat heeft vaak nogal wat voeten in aarde. Daarom is dat echt werk voor de specialist. Laat die zich daar mee bezighouden, kun jij je richten op je herstel. Zeker aan het einde van een revalidatietraject zou je best eens baat kunnen hebben bij haptonomie. De haptonoom kan zeker in de eindfase wellicht veel voor je betekenen in fysiek en mentaal opzicht. En als we kijken naar letselschade, dan zou je wellicht de kosten voor de haptonoom ook terugkrijgen.
Misschien vallen kosten van behandeling door een haptonoom daar ook wel onder
Bij letselschade is het namelijk zo dat er een deel materiële schade is en een deel immateriële schade geclaimd wordt. Onder de materiële kosten van letselschade vallen onder andere de kosten die je maakt voor medische behandelingen die je met ondergaan naar aanleiding van het ongeval. Misschien dat de behandelingen van een haptonoom ook op die manier vergoed kunnen worden. Het andere deel letselschade is overigen de immateriële schade. Deze schade is de emotionele schade en heet in jargon vaak smartengeld.
Emotionele schade lastig in geld uit te drukken
Het grote verschil tussen materiële en immateriële schade is dat de materiële schade zich gemakkelijk in een geldbedrag uit laat drukken. Neem de behandelkosten, die zijn immers gewoon bekend. Bij de immateriële schade is dat anders. Emotionele schade laat zich namelijk niet zomaar in geld uitdrukken.