haptonomie de ruwe

Duidelijke uitleg over wat kanker is, ontstaat en verspreidt

Geplaatst op

In deze blog geven wij zo’n duidelijke uitleg dat het zelfs voor elke doelgroep helemaal duidelijk wordt wat kanker nou in het algemeen precies inhoudt. Verder leggen we uit hoe de ziekte ontstaat en hoe de ziekte zich zo snel kan verspreiden. 

Wat is kanker?

De definitie van kanker is eigenlijk heel kort uit te leggen maar echt een vreselijke ziekte: Kanker is een chaotische deling en verspreiding van cellen die ziek zijn. Er zijn veel verschillende varianten van deze ziekte, waaronder borst, hoofd- en longkanker. 

Hoe ontstaat van kanker?

Het begint allemaal bij het DNA. Er komt een overschot van dat DNA, komt op elkaar terecht en beschadigen elkaar. Deze beschadigingen kunnen niet worden gemaakt. De belangrijkste risico’s zijn veroudering, en erfelijkheid. Deze factoren die zorgen ervoor dat de kans op kanker super groot zijn.

Wat is een uitzaaiing? En wat is een tumor?

Een uitzaaiing is wanneer kanker zich verspreidt, via een aantal wegen naar de rest van het lichaam. Dat gaat bij de meeste gevallen via de lymfeklieren, door je bloed zelf, de bloedvaten en de holtes in het lichaam zoals de buikholte.

Een tumor is de ergere variant van een uitzaaiing. Het is namelijk een grote zwelling die heel veel zieke cellen razend snel worden verspreidt door je lichaam. 

Levenservaringen

Kanker kan voor het leven van mensen twee kanten opgaan, positief en negatief. De meeste mensen die kanker hebben, zijn bang voor de dood. De positieve kant ervan is dat mensen nu meer gaan genieten van het leven.

Hoe kan je kanker behandelen?

De cellen en tumoren van de ziekte kanker, kan je op verschillende manieren laten behandelen. Hieronder vindt je een overzicht van de drie belangrijkste manieren. 

Manier 1: bestraling/radiotherapie

Door de zieke persoon te bestralen of ook wel radiotherapie genoemd, kan je bij deze behandeling zoveel mogelijk zieke cellen gedeeltelijk verwijderen of volledig vernietigen. Het nadeel is hiervan dat je ook de goede cellen die je juist beter maken, weg kan halen. 

Manier 2: opereren

Opereren is de beste manier om jezelf te laten opereren als je een grote tumor wilt laten weghalen. Bij de operatie wordt niet alleen de tumor weggehaald, maar ook het weefsel rondom de tumor. die 

Manier 3: chemotherapie

Deze variant is een behandeling met behulp van medicijnen. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat kankercellen dood gaan, gaan de celdeling afremmen en zorgt ervoor dat de stof via de bloedvaten door het lichaam wordt verspreid. Op deze manier kunnen deze goede stoffen de kankerstoffen ‘verslaan’
Om zeker van je zaken te zijn, kan je het beste jaarlijks bij het WKOF je laten checken op kanker, op welk type dan ook. Check de volgende website om je in te schrijven: https://www.wkof.nl/

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden