haptonomie de ruwe

Een liposuctie combineren met haptonomie

Geplaatst op

Een liposuctie wordt uitgevoerd door een plastisch-chirurg. Deze ingreep wordt vaak gekozen om een strakker lichaam te krijgen dan dat je hebt. Bij deze behandeling wordt er plaatselijk vetweefsel weggehaald. Naast dat je de ingreep kunt doen omdat je niet tevreden bent over je uiterlijk, wordt het ook uitgevoerd om medische redenen. Heb je een liposuctie ondergaan en moet jij nog wennen aan je nieuwe lichaam? Dan kun je haptonomie overwegen.

Je lichaam en geest in balans krijgen met haptonomie

De liposuctie heeft een blijvend effect, dus je hoeft dit niet meerdere keren te ondergaan. Na een liposuctie kan het nog wel voorkomen dat jij even aan je lichaam moet wennen. Plotseling ziet je lichaam er namelijk heel anders uit. Het komt vaak voor dat mensen even moeten wennen aan het feit dat ze er nu anders uitzien. Je kunt dan haptonomie ondergaan om je lichaam en geest in balans te krijgen. Bij haptonomie werkt een therapeut door middel van aanrakingen. Je leert zo om beter om te gaan met hoe jij je lichamelijk voelt.

Voor het uiterlijk of een medische reden

Veel mensen doen een liposuctie omdat ze niet tevreden zijn over hun lichaam. Zoals eerder vermeld kan dit ook om medische redenen uitgevoerd worden. Alleen als de reden medisch is, wordt de ingreep vergoed. Een liposuctie kan op meerdere plekken van je lichaam worden uitgevoerd. Denk bij deze plekken bijvoorbeeld aan je onderkin, je onderbuik en ook je benen. Helaas ben je na de liposuctie niet direct klaar. Je moet namelijk voor een periode van zes weken gebruikmaken van drukkleding. Deze drukkleding moet je niet alleen overdag, maar zelfs in de nacht dragen. Je zult dus niet direct volledig kunnen genieten van het resultaat. 

Zelfde dag weer naar huis

Wanneer je wat pijn ervaart na de behandeling, wat logisch is, dan kan je hiervoor medicatie innemen. Tijdens de ingreep wordt je niet onder narcose gebracht, maar wordt er enkel gebruikgemaakt van plaatselijke verdoving. Daarbij kan je indien er geen extra complicaties zijn, dezelfde dag weer naar huis. Je zult dan wel door iemand opgehaald moeten worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden