haptonomie de ruwe

Ik heb veel spaargeld, is een begrafenisverzekering dan nodig?

Geplaatst op

Ook als je veel spaargeld hebt, zijn begrafenisverzekeringen zeker aan te raden. Het is immers een verzekering; je bent ervan verzekerd dat het afgesproken bedrag wordt uitgekeerd op het moment dat je komt te overlijden. Hiermee weet je zeker dat jouw nabestaanden niet op hoeven te draaien voor de kosten van jouw uitvaart. Of er op het moment van overlijden nog wel voldoende spaargeld op je rekening staat om de uitvaart van te betalen, dat weet je nu nog niet zeker. Bijvoorbeeld als je spaargeld hebt, waarmee je ook belegt. Als de koersen van de aandelen zakken, kan het zomaar zo zijn dat het bedrag op je spaarrekening opeens een stuk lager is. Dat is bij een begrafenisverzekering niet het geval. Hierbij weet je zeker dat jouw nabestaanden kunnen beschikken over het afgesproken bedrag.

Wensen vastleggen

Door al je wensen vooraf goed vast te leggen, weet je zeker dat de uitvaart verloopt zoals jij dit wilt. Denk hierbij aan het type kist wat je graag wilt, het rouwwerk en bloemen. Ook kun je vooraf vast laten leggen hoe het er na afloop uit moet zien. Misschien lijkt het je wel een leuk idee om iedereen te trakteren op lekkere broodjes na de uitvaart. Of wil je dat jouw as wordt uitgestrooid over de zee. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld iemand te laten zingen op je uitvaart. Bijvoorbeeld een liedje dat heel speciaal is voor je. De nabestaanden kunnen deze wensen na jouw overlijden ten uitvoer brengen. Ook de uitvaartleider zal hier een actieve rol in spelen. Al deze wensen kun je vastleggen op het moment dat je een uitvaartverzekering af gaat sluiten. Dit heeft als voordeel dat je nabestaanden en de uitvaartleider precies weten hoe jij het wilt. Dat is ideaal om als draaiboek te gebruiken om jouw uitvaart goed te kunnen organiseren.

Spaargeld als een buffer

Als je spaargeld ziet als een buffer voor het gezin, is het verstandig om een goedkope uitvaartverzekering af te sluiten. Als je komt te overlijden, kan het gezin namelijk altijd nog beschikken over deze buffer. Hiervan kan er bijvoorbeeld eens in de zoveel jaar een nieuwe auto worden gekocht en de studies van de kinderen worden betaald. Door een begrafenisverzekering af te sluiten, blijven deze twee zaken goed gescheiden. Jouw partner en kinderen kunnen hierdoor rekenen op een bedrag op de spaarrekening, maar hoeven zich ook geen zorgen te maken over de kosten voor de uitvaart.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden