haptonomie de ruwe

Is sushi gezond?

Geplaatst op

Sushi is alweer een tijdje in het land en steeds meer mensen eten het. Waar het voorheen een onbekend gerecht was dat alleen in Aziatische landen werd gegeten, is het nu een gerecht dat door heel Europa wordt gegeten. Steeds meer bedrijven bieden de lekkernij aan zoals Sushi Dordrecht. Maar wat zit er eigenlijk in sushi en is sushi wel gezond? In deze blog vind je dat uit!

Waar bestaat sushi uit?

Het hoofdingrediënt voor sushi is witte rijst. Bij deze witte rijst gaat voornamelijk een stukje vlees, vis of groente samen. Dit bevindt zich in de opgerolde rijst. Daarnaast bestaat de sushi ook uit nori. Nori is het stukje zeewier dat om je rijst heen zit. Het ziet er zwart uit als een soort velletje dat je stukje sushi bij elkaar houdt. Verder kun je bij de sushi nog wasabi, gember en sojasaus nemen. Dit wordt gebruikt om je stukje sushi op smaak te brengen.

Kies voor een gezonde vulling

Als je sushi eet dan kun je dit vullen met groente, vis of vlees. Vis bevat vooral veel omega 3 vetzuren, eiwitten en er zit vitamine D in. In vlees zitten vooral veel mineralen zoals bijvoorbeeld zink of ijzer. In groente zitten vooral veel vitamines zoals vitamine A en vitamine C. Het meest verstandige is om te variëren tussen deze 3. Te veel van iets binnenkrijgen is zonde, omdat je lichaam het dan niet meer opneemt. Als je bijvoorbeeld te veel vlees eet, dan zou je overbodig veel ijzer of zink binnenkrijgen dat je lichaam niet opneemt en dus weer je lichaam uit werkt.

Eet niet te veel rijst

Sushi bestaat voornamelijk uit witte rijst. Erg lekker om te eten, maar als je er te veel van eet dan kun je te veel calorieën binnen krijgen. Dit wil je natuurlijk niet als je uiteten bent. Daarom kun je er ook voor kiezen om sashimi te bestellen. Sashimi is een Japans gerecht dat bestaat uit dunne gesneden stukjes rauwe vis. Ook kan het andere vormen van schelpdieren betekenen. Door het eten van sashimi vermijd je het vele eten van rijst. Hierdoor zorg je ervoor dat je niet te veel calorieën binnen krijgt. 

Conclusie

Je kunt dus gezond sushi eten, mits je niet te veel rijst eet. Daarnaast is het goed om te variëren tussen vlees, vis en groente.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden