haptonomie de ruwe

Tips voor een frisse mond en adem

Geplaatst op

Wil je graag voordat je naar de tandarts amsterdam een frisse mond en adem? Dan zijn hier heel wat oplossingen voor. In deze blog geven we een aantal tips voor een frisse adem en mond!

Poetsen en flossen

De meest voorkomende en makkelijkste manier waarop je kunt zorgen voor een frisse mond, is natuurlijk een goed en dagelijks onderhoud. Poets je twee keer per dag je tanden met tandpasta en flos je ook de restjes tussen je tanden en kiezen weg? Dan voorkom je al heel veel problemen. Wanneer je veel last hebt van bacteriën en beslag op de tong kan je een tongschraper gebruiken om de viezigheid weg te schrapen. Op deze manier kan je overtollige bacteriën verwijderen.

Je voedingspatroon

Heb je vaak last van een ruikende adem? Dan is het misschien een goed idee om een na te denken over wat je allemaal eet en drinkt. Eet je bijvoorbeeld veel knoflook en uien of drink je vaak koffie of alcohol? Dan zou je hiermee kunnen minderen. Deze producten kunnen namelijk deze onfrisse adem veroorzaken. Te veel suiker kan ook een probleem vormen. Dit komt doordat in achtergebleven suikerresten, bacteriën zich makkelijk kunnen opstapelen en vermenigvuldigen.

Drink veel water

Vaak is een tekort aan vocht ook een oorzaak van slechte adem. Drink daarom genoeg over de gehele dag, het liefst water. Probeer na het eten en bijvoorbeeld het drinken van koffie ook een glas water te drinken. Dit zorgt namelijk al voor een soort zuivering.

Stop met roken

We weten allemaal dat roken verschillende gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Maar de sigaretten kunnen ook zorgen voor een onfrisse adem en mond. Het enige wat je hiertegen zou kunnen doen is stoppen met roken. Dit is voor veel mensen nog niet zo makkelijk!

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden