haptonomie de ruwe

Wanneer moet je kind naar de logopedie?

Geplaatst op

Het is best lastig om te bepalen wanneer je kind naar een logopedie moet. Daarom noemen wij een aantal problemen die je kind eventueel kan hebben. Wanneer dit zo is zou je contact op kunnen nemen met een logopedist.

Spraak

Wanneer je merkt dat je kind door zijn of haar omgeving niet goed verstaanbaar is, doordat het bijvoorbeeld met 3 jaar nog ‘toel’ zegt in plaats van stoel en nog meer klanken verwisselt of vervangt, dan is het raadzaam om advies te vragen bij een logopedist. De logopedisten die gespecialiseerd zijn in logopedie bij kinderen, kunnen met een kort onderzoekje zien of dit soort versprekingen nog mogen voorkomen op een bepaalde leeftijd. 

Taal 

Als je denkt dat je kind achterloopt met het begrijpen en spreken van de taal, kan je dit vergelijken met andere kinderen, bijvoorbeeld de kinderen uit zijn of haar klas. Het is belangrijk dat een kind met een taalstoornis of achterstand goed begeleid wordt. Dit komt omdat kinderen tussen de 0 en 6 jaar makkelijker een nieuwe taal kunnen leren. 

Dyslexie

Dyslexie is een ernstige vorm van spelling- en leesproblemen, dit is erfelijk. Wanneer een ouder dyslexie heeft, is er een kans dat het kind ook last heeft van dyslexie. Het is dan ook heel belangrijk om de ontwikkeling van je kind(eren) goed te volgen, denk hierbij op het gebied van het leren van de letters. Als je kind het moeilijk heeft met het hakken van losse klanken zou je al een bezoekje kunnen brengen aan de logopedist. 

Slikken

Je kind kan ook last hebben van problemen met het slikken. Wanneer je hier twijfels over hebt, is het nog niet zo’n slecht idee om contact op te nemen met een logopedie Apeldoorn. Doe dit dan ook! 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden