haptonomie de ruwe

Wat je kan doen tegen ingevallen wangen?

Geplaatst op

Tegenwoordig wilt iedereen mooie volle ronde wangen. Helaas is naarmate je ouder wordt het onvermijdelijk om een strak, vol en rond gezicht te houden. Je huid dunt uit, zakt en verliest zijn glans. De wangen lijken naar binnen te vallen en de junkbeenderen juist naar buiten. Hierdoor ontstaat een prominentere kaaklijn en worden de jukbeenderen benadrukt. Hoewel sommige mensen graag een prominentere kaaklijn willen hebben, omdat dit zorgt voor een slanker uiterlijk, zien anderen dit als een verschijnsel van het verouderingsproces. Ingevallen wangen kunnen ook veroorzaakt worden doordat je bijvoorbeeld veel bent afgevallen. Naast het laten opvullen van ingevallen wangen zijn er nog een aantal andere dingen wat je kan doen tegen ingevallen wangen, namelijk:

Gezichtsoefeningen

Ook wel “gezichtsyoga” genoemd, versterkt de gezichtsspieren voor een meer jeugdige uitstraling. In 2018 hebben een groep mensen, die meededen aan een onderzoek gedurende acht weken dagelijks 30 minuten aan gezichtsoefeningen gedaan. Volgens de deelnemers kregen zij er een steviger en beter gevormd gezicht van.

De gezichtsoefeningen:

  • Til de wangspieren op terwijl je je lippen samenvoegt en glimlacht. Leg vervolgens de vingers van elke hand aan weerszijden van je mond en til je wangen op door met je vingers naar de bovenkant van je wangen te glijden. Houd de positie 20 seconden vast.
  • Sluit je mond en vul je wangen met zoveel mogelijk lucht. Houd de positie 45 seconden vast en blaas daarna de lucht weer langzaam uit.
  • Maak met je mond een O-vorm door je mond te openen. Plaats je lippen over je tanden en lach. Leg vervolgens de vingers van elke hand op de toppen van de bijbehorende wang en til je wangen gedurende 30 seconden zachtjes op en laat ze daarna weer zakken.

Stop met roken en het drinken van alcohol

Ondanks dat je door het stoppen met roken en het drinken van alcohol niet van je ingevallen of opgeblazen wangen afkomt, helpt het wel om met deze middelen te stoppen. De huid verliest namelijk zijn elasticiteit waardoor deze snel kan gaan hangen.

Cosmetische behandelingen

Met de doe-het-zelf middeltjes en oefeningen verbeter je de stevigheid van je huid, maar krijg je niet opeens hele volle wangen. Door te stoppen met roken en drinken, goed te slapen en het voorkomen van stress verlaag je de kans op het krijgen van ingevallen wangen, maar lost dit niet op. Make-up helpt bijvoorbeeld wel bij het verbloemen hiervan. Maar echte volle wangen krijg je alleen door meer te eten of middels een cosmetische ingreep, zoals het laten opvullen van de ingevallen wangen met fillers bij Joost Kroon.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden