haptonomie de ruwe

Weer helemaal jezelf worden: enkele tips

Geplaatst op

In de loop van de tijd zijn er verschillende behandelingen beschikbaar gekomen waarmee je weer helemaal jezelf kunt worden. Het kan gaan om esthetische zaken zoals het gebit of het gezicht, maar ook om mentale aspecten van het mens zijn. In deze blog willen we je graag een aantal voorbeelden geven van behandelingen die je zou kunnen doen om weer helemaal jezelf te worden. Weer blij worden met jezelf? Neem dan in deze tekst de verschillende tips met ons door.

Een cosmetische tandartsbehandeling

Wanneer je niet tevreden bent over je uiterlijk, bijvoorbeeld je gebit, dan is het mogelijk om een cosmetische behandeling te laten doen. Je hoeft niet in de stress en frustratie te blijven zitten rondom uiterlijkheden waar je al jaren onder gebukt gaat. Wanneer jij de vorm en tint van je gebit wil aanpassen, dan kun je dat laten doen door een behandeling te nemen bij de cosmetische tandarts. Denk hierbij aan facings en bleek behandelingen. Bij tandarts alkmaar helpen ze je graag verder hiermee.

Ontspanningsactiviteiten 

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om weer helemaal ontspannen te worden. Zo is het mogelijk om massages te laten doen bij je. Of wat dacht je van een meditatiecursus. De eerste gaat over het lichaam en de tweede meer over de geest. Natuurlijk kun je dit verschil niet zo zwart-wit stellen; het is een eenheid en zo zou je het ook moeten benaderen. 

Haptonomie 

Voor groepen mensen kan haptonomie een uitkomst zijn, wanneer er sprake is van bijvoorbeeld stressgerelateerde pijn. Mensen raken dan in een bepaalde vicieuze cirkel waar ze niet meer uitkomen. De stress veroorzaakt de pijn en de pijn veroorzaakte stress. Binnen de haptonomie staat het menselijk gevoelsleven centraal. De therapeut zorgt ervoor dat de patiënt beter in contact komt met zijn gevoelsleven en lichaam, met name de eenheid daartussen. Aanraking van de therapeut bij de patiënt staat centraal in deze vorm van therapie.

Met vrienden eropuit 

Een eenvoudige wandeling door het bos zorgt voor een verlaging van de stress die we kunnen hebben in het dagelijks leven. Meestal heeft deze stress te maken met een onvervuld verlangen of een frustratie over de gang van zaken in het dagelijks leven; vaak in combinatie met te weinig rust. Wanneer je met gelijkgestemden in de natuur wandelt, dan komt er een bepaalde rust over je heen, dan wordt je weer even een met de natuur en vergeet je alle onbelangrijke, stressveroorzakende factoren in je leven. Soms kun je het gevoel hebben dat je ergens in vast zit, maar de waarheid over al deze zaken is, dat je uiteindelijk altijd een keuze hebt om uit die situaties te stappen. Een goed gesprek met vrienden kan je helpen weer een heldere blik te krijgen op de zaak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden