haptonomie de ruwe

Fysiotherapie is voor iedereen

Geplaatst op

De fysiotherapie bij MoveWell is de specialist in knieklachten. Vele patiënten komen hier hinkend en slecht lopend naar binnen en wij streven naar springend naar buiten. Haptonomie is een door de fysiotherapeut ontwikkelde geneeswijze. Hierin staat aanraking tussen de therapeut en de patiënt centraal. Gevoelsbeleving van de cliënt is belangrijk en hoe hij omgaat met zichzelf en anderen. Op dit vlak is fysiotherapie geheel niet meer te vergelijken met haptonomie. Toch dit interessante artikel waarin wij aangeven wat fysiotherapie kan betekenen bij knieklachten.

Wat houdt revalidatie van de knie in?

Revalidatie van de knie is een proces dat gericht is op het herstellen van de functionele mogelijkheden van de knie na een operatie of een blessure. Revalidatie staat eigenlijk gelijk aan fysiotherapie. Fysiotherapie kan bijvoorbeeld nodig zijn na een knieprotheseoperatie, een kniebandoperatie of na een breuk in het kniegewricht. Het doel van revalidatie is om de knie weer zo sterk en soepel mogelijk te maken, zodat de patiënt weer zonder beperkingen kan bewegen en sporten.

Hoe ziet een fysiotraject eruit?

Het fysiotherapie traject bij MoveWell begint vaak met een reeks oefeningen om de knie weer te stabiliseren en de spierkracht te versterken. Dit kan onder begeleiding van een fysiotherapeut gebeuren, maar ook thuis. Bij het herstel van een knieprothese kan het soms nodig zijn om hulpmiddelen te gebruiken, zoals krukken of een rollator, om het belasten van de knie te verminderen.

Naarmate de knie sterker wordt, kan de fysiotherapeut van MoveWell de oefeningen intensiever maken en andere activiteiten introduceren, zoals wandelen, fietsen en zwemmen. Dit alles gebeurt onder professioneel toezicht om te voorkomen dat de knie te veel belast wordt en om te zorgen dat de patiënt voldoende rust neemt tussen de trainingen.

Het revalidatieproces kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de ernst van de blessure of operatie. Het is belangrijk om regelmatig te oefenen en te blijven bewegen om het herstel te bevorderen, maar ook om te luisteren naar het lichaam en te zorgen dat de knie voldoende rust krijgt.

Welke soorten knie klachten behandeld een fysiotherapeut?

Een fysiotherapeut van MoveWell behandeld een verscheidenheid aan knieaandoeningen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende knieaandoeningen die een fysiotherapeut behandeld:

Artrose

Een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen in het kniegewricht afbreekt. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rond het kniegewricht.

Meniscusletsel

Een letsel aan de kraakbeenschijf in het kniegewricht. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rond het kniegewricht.

ACL-letsel

Een letsel aan de voorste kruisband in het kniegewricht. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rond het kniegewricht.

Patellofemorale pijnsyndroom

Pijn in de voorzijde van het kniegewricht, vaak veroorzaakt door overbelasting van de knie. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen, verbeteren van de beweeglijkheid en versterken van de spieren rond het kniegewricht.

Osgood-Schlatter

Een aandoening waarbij de kniepijn en zwelling wordt veroorzaakt door overbelasting van de knieschijf. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, versterken van de spieren rond de knie en het onderwijzen van de patiënt over hoe ze hun activiteiten kunnen aanpassen om verdere irritatie te voorkomen.

Klachten verminderen?

De behandelingen van de fysiotherapeut bij MoveWell zullen afgestemd worden op de specifieke knieaandoening en de symptomen van de patiënt. De fysiotherapeut zal ook samenwerken met een arts om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

Gerelateerde berichten

Ik heb veel spaargeld, is een begrafenisverzekering dan nodig?

Ook als je veel spaargeld hebt, zijn begrafenisverzekeringen zeker aan te raden. Het is immers een verzekering; je bent ervan verzekerd dat het...

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden