haptonomie de ruwe

Oefeningen en shockwave therapien bij de chiropractor

Geplaatst op

De chiropractoren bij chiropractie Hilversum werken niet alleen met de zogenaamde mobilisatie- en manipulatietechnieken. Sterker nog gezien de huidige wetenschap verandert, verandert ook de chiropractie mee. Shockwave technieken zijn ook een voorbeeld van één van de nieuwste en vooruitstrevende technieken. Daarnaast zal de chiropractor altijd kijken of u de oefeningen juist gebruikt en geeft adviezen over uw houding.

Chiropractie en shockwave een goede combi?

Shockwave is een behandeling waarbij hoogenergetische schokgolven worden gebruikt om pijn te verminderen en de genezing van beschadigd weefsel te bevorderen.

De behandeling kan worden toegepast op verschillende delen van het lichaam, zoals de rug, heupen, knieën, enkels en het bekken.

Welke voordelen heeft deze chiropractische zorg?

  • Snelle pijnvermindering: Shockwavetherapie kan helpen om pijn snel te verminderen door het behandelen van de oorzaak van de pijn, zoals spierknopen of peesontstekingen.
  • Verbetering van de doorbloeding: Shockwavetherapie kan de bloedcirculatie verbeteren door het activeren van de stofwisseling in het behandelde gebied. Dit kan helpen om de genezing te bevorderen en de pijn te verminderen.
  • Vermindering van ontstekingen: Shockwave kan helpen om ontstekingen te verminderen door het activeren van het immuunsysteem en het verminderen van de hoeveelheid afvalstoffen in het behandelde gebied.
  • Verbetering van de beweging: Door de pijn te verminderen en de genezing te bevorderen, door middel van shockwave en chiropractie kan de beweging verbeteren en de functionele beperkingen te verminderen.
  • Geen chirurgisch ingrijpen: Chiropractie is een niet-chirurgische behandeling, wat

Hoewel shockwavetherapie een effectieve behandeling kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat het altijd uitgevoerd moet worden door een chiropractor die opgeleid is in deze techniek. Het is ook belangrijk om te onthouden dat shockwavetherapie niet geschikt is voor iedereen en dat het belangrijk is om altijd een chiropractor te raadplegen voordat u begint met deze behandeling.

De chiropractor die oefeningen geeft

Een chiropractor van MoveWell kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van fysieke conditie en het verminderen van pijn door middel van gerichte oefeningen en bewegingstraining.

Chiropractor kunnen helpen bij het herstellen van bewegingsbeperkingen en verbeteren van de balans en coördinatie, alsmede het versterken van spieren en gewrichten. Chiropractoren kunnen adviseren over houding en beweging en werken met mensen die lijden aan chronische aandoeningen zoals artritis en rugklachten.

De chiropractoren bij Movewell

Bij MoveWell kunnen de chiropractoren samen met het team fysiotherapeuten assisteren bij het opstellen van een fysiek trainingsprogramma voor sportprestaties en algehele gezondheid. Bovendien, chiropractoren kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst door middel van ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken, evenals bij het ondersteunen van een gezonde levensstijl door middel van voedingsadvies en gedragsverandering. Ze kunnen ook werken met patiënten die herstellen van een blessure of operatie, zoals knie- of heupoperaties, en helpen bij het opbouwen van kracht en flexibiliteit in de aangetaste gebieden. Chiropractor werken bij MoveWell samen met fysiotherapeuten en oefentherapeuten om een ​​compleet behandelingsplan te ontwikkelen voor de patiënt en bij het begeleiden van patiënten naar onafhankelijke oefening na voltooiing van een programma. Over het algemeen bieden oefentherapeuten professionele en effectieve ondersteuning bij het verbeteren van fysieke gezondheid en welzijn door middel van gerichte oefeningen, bewegingstraining en leefstijladvies.

Gerelateerde berichten

Ik heb veel spaargeld, is een begrafenisverzekering dan nodig?

Ook als je veel spaargeld hebt, zijn begrafenisverzekeringen zeker aan te raden. Het is immers een verzekering; je bent ervan verzekerd dat het...

Lees meer

Over ons

Op deze site lees je meer over haptonomie. Doe er je voordeel mee!

 

Contactgegevens

Via info @ haptonomiederuwe.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden